A Travellerspoint blog

13. dan

Kabale

Zadnji dan pred Anjinim odhodom domov. Gremo iskat colobus monkeys ali ostanemo v mestu? Ker je verjetnost, da najdeš žival, ki jo iščeš, tukaj očitno majhna, bomo raje ostali in se družili z otroki v Amasiku. Že pred dvemi tedni smo imeli idejo, da bi za otroke v Amasiku naredili preprosta igrala. Zdaj imamo čas za to. Zjutraj smo se odpravili v center in v shrambi poiskali primerna debla evkaliptusa, ki bodo služila za plezalo. Kmalu smo našli tudi staro gumo, ki bo odlična gugalnica. Kupili smo nekaj vrvi, poiskali svoje pange in se lotili dela. Otroci so nas sprva nezaupljivo opazovali, kasneje pa že veselo bingljali na novi gugalnici. Koliko veselja s tako preprosto stvarjo, kot je stara guma, ki visi z drevesa. Plezalo smo naredili iz treh debel, ki smo jim s pango vsekali utore in jih nato zbili z žeblji. Zveni bolj preprosto, kot je dejansko bilo, saj evkaliptus krivi žeblje kot za šalo, poleg tega pa jih, ko so enkrat not, ne dobiš več ven. Ko smo nekako spojili ta trikotnik, smo nanj napeli vrvi. Tukaj nam je pomagal Aleš s svojim jamarskim znanjem vozlov za vse priložnosti. Še preden je plezalo dokončno zasedlo svoje mesto, so ga otroci že okupirali.
Veselje v hiši!!! Čeprav izgleda, da bo imel Justus veliko dela s pomirjanjem strasti okoli novih igral.

DSCF3495.jpg
Starejši učijo mlajše

DSCF3502.jpg
Odbojka

DSCF3521.jpg
Izdelava plezala

DSCF3523.jpg
Panga v akciji

DSCF3531.jpg
Jamarski vozli nas rešujejo

DSCF3534.jpg
Juhuuuuu

DSCF3541.jpg
Še malo...

DSCF3546.jpg
Akcija

DSCF3551.jpg
Otroci

Kosilo, kava, popoldne za pohajanje po mestu. Z Labanom smo se odpravili na tržnico, kjer nas je ujel prvi resnejši dež, tako da smo vedrili med paradižniki in bananami. Iskali smo moža z ananasi, ki smo mu obljubili fotografijo, pa ga ni bilo. Kupili smo nekaj drobnarij za domov od lokalnih obrtnikov. Vedno je dobro, da te po nakupih spremlja mučiga, če ne - muzungu price.

DSCF3563.jpg
Tržnica polna matok

DSCF3568.jpg
Paradižnik

DSCF3569.jpg
Ulica garaž

V hotelu nismo več sami, ker je v bližini učiteljski kongres in se je po mestu nabralo nekaj smetane. Zvečer smo tako dobili mizo na zunanji strani hiše izven terase, ker novi gostje ne odobravajo naših navad. ;)

Lawrance Titterton, Katja Martinčič, Primož Pavšič, Anja Planišček in Aleš Cvelbar

Donacije za projekt in sponzorstvo otrok se zbira na spodnjih dveh naslovih:
http://uk.virginmoneygiving.com/charity-web/charity/displayCharityCampaignPage.action?campaignId=2939&charityId=1011214
http://www.alongsideafrica.org/project/give-a-child-a-chance-in-a-few-easy-steps/
Hvala!

Posted by g.alezek 11:24 Archived in Uganda Tagged africa alongside amasiko

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login