A Travellerspoint blog

14. dan

Kabale-Kisoro

Prišel je petek, ko je tudi vsem znana A.P. zapustila bratovščino.

Dopoldne smo pozno zajtrkovali in vsak zase čitali. Nato smo odšli do Amasika, kjer smo osebju razdelili darilca - čipke in razglednice iz prestolnice slovenske. Pa čokoladice iz bivše juge. Še zadnji pozdrav otrokom na igralih, ki so začuda preživela polnih 24 ur A testiranja (na gugalnici so bili trije in se smejali).

DSCF3576.jpg

Anjin voznik je bil točen, po muzungu času. Še objemček in papa.

DSCF3582.jpg

Ob pol petih smo krenili proti Kisoru. Na izlet na vulkan Muhabura (Muhavura - Lonely planet; 4127 m) se nam je pridružil še Laban in pa George, ki nas je tudi zapeljal do tam (več ali manj po levem pasu :)). Pot je vodila čez dva prelaza. Na prvem smo uživali v prelepem pogledu na Bunyonyi jezero. Na vrhu drugega prelaza pa sta se pojavili dve mogočni senci v daljavi. Muhabura in Gahinga (3474 m).

DSCF3586.jpg

DSCF3603.jpg

DSCF3610.jpg

DSCF3624.jpg

V Kisoru smo se nastanili v Golden Monkey Guesthous. Laban nas je vodil po odročnih uličicah mesta, kjer smo v štacuni odprti ob pol devetih zvečer nakupili zaloge za vzpon. 3 snope mejčkenih banan, kilo toasta in med (nekaj smo že nakupili v Kabaleju - vod0, arašide in čokolade). Jedli smo kozje pečene ražnjiče iz ulice. Postreženi smo bili še z dvema krožnikoma zelja in krompirčka z omako (vsak). Ti Ugandci pojedo ogromno škrobnih jedi...še posebej radi zvečer ob devetih). Čez poln želodček se je prelilo če pivo.

Laban nam je v Golden Mokey opisal pot, ki nas čaka zjutraj. Ob 7:00 moramo biti na startni točki za vzpon (jugozahodno od Kisora). Do tam je še 45 minut vožnje, zato krenemo ob 6:00 iz hostla, vstanemo pa ob 5:30.

Katja Martinčič, Primož Pavšič, Anja Planišček in Aleš Cvelbar

Slovenskih dohtrju blog: http://uganda2016.si/blog

Posted by g.alezek 12:45 Archived in Uganda Tagged africa

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login